L’Ajuntament aprova el reglament de Serveis Socials per regular el servei i les ajudes econòmiques a persones dependents i col·lectius desfavorits

El ple municipal també va aprovar una nova retribució econòmica a la regidora Ana Peralta que passarà a fer feina per l’Ajuntament a temps complet.
El nou reglament regularà els drets i obligacions dels usuaris i dels professionals municipals així com el servei de teleassistència.
L’Ajuntament de Ses Salines va aprovar ahir vespre per unanimitat de tots els grups representats al ple municipal, el nou reglament de règim intern que regularà els Serveis Socials comunitaris bàsics en referència a la organització, funcionament, gestió i prestacions del centre, així com el desenvolupament dels drets i obligacions de les persones usuàries i dels professionals municipals.

Així mateix, el nou reglament també regularà el servei de Teleassistència domiciliària i les ajudes econòmiques atorgades a persones o col·lectius desfavorits. En aquest sentit, es va aprovar una esmena que estipula l’empadronament d’un any en lloc dels tres mesos actuals com a requisits per a demanar una ajuda al Serveis Socials de l’Ajuntament.

Per altra banda, el ple va aprovar una nova retribució econòmica per a la regidora Ana Peralta, que deixa la seva feina habitual per dedicar-se a temps complet a les tasques municipals.

En aquest punt, el batle, Bernat Roig, va explicar que “s’ha intentat equiparar el sou que deixa de percebre la regidora a la seva feina habitual amb el que rebrà per dedicar-se de forma completa a les tasques municipals. Una dotació econòmica que representa el 60% del sou del primer regidor, que ostenta la única dedicació exclusiva que permet el reglament municipal”.

“Pensam que una persona que deixa la seva feina per dedicar-se a temps complet a l’Ajuntament ha de percebre el mateix sou que abandona”, va dir el batle en al·lusió a les crítiques del grup de regidors del Pi.

Finalment, el punt es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de Govern municipal, l’abstenció del PP i els vots en contra del Pi.

El ple també va aprovar l’expedició d’una llicència d’autotaxi de 7 places, el manteniment de la parcel·la mínima de 14.000 m2 per a la construcció a sòl rústic i 50.000 m2 a les zones ARIB (Àrea Rural d'Interès Paisatgístic), així com establir paràmetres d’actuació per part de l’Ajuntament per a la lluita contra l’ocupació il·legal d’habitatges i que els propietaris puguin recuperar les seves propietats el més aviat possible.

Precs i preguntes
A l’apartat de precs i preguntes, es va acordar fer un estudi dels carrers i camins que necessiten obres de millora de pavimentació i asfaltat.

Per la seva banda, la regidora d’Hisenda, Fina Tur, va donar compte de l’estalvi enregistrat al calaix municipal amb les despeses derivades de l’organització de les fires de Sant Jordi i de la Sal i Salaons, respectivament, que han passat de més de 34.000 € al 2016 a una despesa d’uns 29.000 € enguany.

Així mateix, la regidora va explicar que la Fira de Maig va suposar un cost de 51.200 € a l’edició anterior mentre que la despesa realitzada a 2017 ha estat de 38.000 €. “Un estalvi més que considerable sense minvar la qualitat dels espectacles o la dinamització i participació del teixit empresarial i comercial del municipi”.
Bookmark and Share
  • Ajuntament de Ses Salines. Tots els drets reservats
  • Adreça: Plaça Major, 1 - 07640
  • CIF: P0705900I
  • Telèfon: (+34) 971 649 117
  • Fax: (+34)971649454
  • Horari general de registre a l'Ajuntament: Dies feiners: de 8 a 14.30 h, dissabtes de 8 a 13.15 h.
  • Centre Cívic: Dies feiners de 8 a 14 hores. Temporada estiu, dissabtes de 9 a 13 h.
  • XHTML
  • WAI
  • CSS