L’Ajuntament aprova els plecs de la gestió del Centre de Dia de ses Salines

S’obrirà un termini de presentació d’ofertes per a les empreses interessades. Es preveu que el centre obri les portes el mes de desembre.
El nou centre té capacitat per a 30 persones malgrat s’iniciarà el servei amb 20 places i s’ampliarà en funció de la demanda.
L’Ajuntament de Ses Salines obrirà aquesta setmana el termini de licitació per a la gestió del futur centre de dia que es preveu obri les seves portes abans de finalitzar aquest any 2018, En breu se publicaran els plecs perquè les empreses interessades se puguin presentar. La concessionària tindrà un contracte de 3 anys +1.

Aquesta és la darrera passa per inaugurar el centre desprès que el Consell de Mallorca, a través de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) atorgués la certificació necessària per obrir al públic el nou espai.

El centre s'obrirà amb 20 places inicialment, 19 de les quals estaran conveniades amb el Govern. A més demanda se podran ampliar places fins a 30. Així ho ha explicat la regidora de Serveis Socials, Antònia Garcías, qui ha manifestat que l’actual equip de Govern al capdavant de l’Ajuntament (Endavant), ha “treballat sense descans per fer realitat l’obertura del centre. Hem tardat més de dos anys en recollir tota la documentació necessària per presentar totes les modificacions i obres exigides per adaptar l’espai a la normativa actual”.

El centre de dia de ses Salines és un projecte que es va iniciar fa 15 anys i que ha quedat paralitzat al decurs dels anys. El canvi de normativa ha obligat al Consistori a efectuar obres i reformes per adaptar-se a la nova norma.

“Després de quasi una dècada tancat, presentava importants deficiències com goteres al sòtil i problemes d’humitat, i elements que s’han hagut de canviar per no complir la normativa com l’altura dels sanitaris o els passamans de la paret, entre altres. Ha estat una feina intensa però ens sentim orgullosos de poder inaugurar el centre de dia abans de que finalitzi aquest any 2018”, ha dit la regidora.

Per la seva banda, el balte, Bernat Roig ha expressat la seva satisfacció per “finalment poder dur a terme una necessitat històrica dels saliners i coloniers, a més de ser una necessitat bàsica per al municipi”.

Roig ha recordat que el centre de dia era una promesa electoral y un dels punts importants del programa del grup Endavant als passats comicis municipals.

Característiques del centre
El centre de dia de ses Salines es un edifici de dues plantes dotades de tots els punts i elements d’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda.

Consta de planta baixa amb sala d’estar, sala de jocs, banys adaptats, cuina/office i pati interior. A la primera planta a la que es pot accedir per ascensor o amb una escala amb passamans, s’hi troben una sala d’estar, dos banys (un adaptat i un altre per al personal del centre), sala de cures/infermeria i un terrat.
Bookmark and Share
  • Ajuntament de Ses Salines. Tots els drets reservats
  • Adreça: Plaça Major, 1 - 07640
  • CIF: P0705900I
  • Telèfon: (+34) 971 649 117
  • Fax: (+34)971649454
  • Horari general de registre a l'Ajuntament: Dies feiners: de 8 a 14.30 h, dissabtes de 8 a 13.15 h.
  • Centre Cívic: Dies feiners de 8 a 14 hores. Temporada estiu, dissabtes de 9 a 13 h.
  • XHTML
  • WAI
  • CSS