L’Ajuntament exigirà al Govern una ambulància i més policies per al municipi durant la temporada alta

El ple també acordà demanar al Govern més efectius de policia al municipi per garantir la seguretat del més de 15.000 habitants en temporada alta.
El consistori saliner sol·licitarà a la Conselleria de Salut una nova base del 061 a la Colònia i una ambulància addicional per cobrir les necessitats assistencials als mesos d’estiu.
L’Ajuntament de Ses Salines va aprovar per unanimitat al ple ordinari celebrat ahir sol·licitar a les administracions públiques de les Illes, Govern i Consell de Mallorca, millores per garantir la seguretat pública i els primers auxilis durant els mesos de la temporada alta turística a la Colònia de Sant Jordi.

Així, mitjançant una moció presentada pels grups Endavant i Proposta per les Illes, se sol·licitarà a la Conselleria de Salut que doti d’una nova base del 061 al nucli de la Colònia així com una ambulància addicional per atendre les necessitats assistencials bàsiques durant la temporada alta. Per altra banda, es demanarà a la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques la dotació de més cossos de seguretat al municipi als mesos d’estiu quan hi ha una major afluència de visitants i la població flotant passa dels 5.000 als 15.000 habitants.

En aquest sentit, la moció també contempla que el Consell de Mallorca a través del departament de Cooperació Local, doni ajudes als municipis que, com ses Salines, veuen multiplicada la seva població flotant a l’estiu.
Primers auxilis i seguretat pública
El batle de ses Salines, Bernat Roig, ha destacat que “és molt important poder reduir a menys de la meitat el temps de resposta dels serveis sanitaris davant qualsevol incidència mèdica, primers auxilis, accidents, entre d’altres actuacions. Per això, consideram de vital importància que la Colònia de Sant Jordi sigui base del 061 com ho és Santanyí o Campos i que compti amb una ambulància pròpia que estigui operativa als mesos de major afluència de visitants i augment de població”, ha dit el batle, que ha explicat que “la nova base a la Colònia permetria millorar el temps de resposta i donar major i millor cobertura sanitària al municipi i als seus voltants, sobre tot pel que fa a la zona costanera”.

Per la seva banda, el primer tinent de batle i regidor de Policia Local i Manteniment, Tolo Salvà, ha recalcat que “a un municipi com el nostre, amb una població de 5.000 habitants que es pot arribar a triplicar a l’estiu fins arribar als més de 15.000, hem de donar abast a tota una sèrie d’obligacions que el dia a dia i la ciutadania exigeix com la seguretat a tot el terme municipal, a les platges, la neteja viària, de parcs, jardins i espais públics, la recollida de fems que es desborda en època estiuenca, entre altres serveis municipals”.

“Consideram imprescindible que el Govern augmenti la dotació d’efectius del cossos de seguretat a la Colònia durant la temporada alta i que, el Consell de Mallorca, ens ajudi a suportar la càrrega financera derivada de la dotació de serveis a la població flotant durant l’estiu en quant al manteniment i neteja dels espais públics i municipals”, ha conclòs el regidor.

El ple municipal també va aprovar, entre altres punts inclosos a l’odre del dia, sol·licitar a la Conselleria d’Educació que assigni dos desfibril·ladors als centres de Primària de ses Salines i la Colònia, respectivament.

Així mateix, es va aprovar la dotació de beques per a estudis de Primària, Secundària i, per primera vegada, per a la realització de postgraus amb una dotació de 4.800 € i, ajudes per a la promoció dels esportistes locals per valor de 2.000 €.

Bookmark and Share
  • Ajuntament de Ses Salines. Tots els drets reservats
  • Adreça: Plaça Major, 1 - 07640
  • CIF: P0705900I
  • Telèfon: (+34) 971 649 117
  • Fax: (+34)971649454
  • Horari general de registre a l'Ajuntament: Dies feiners: de 8 a 14.30 h, dissabtes de 8 a 13.15 h.
  • Centre Cívic: Dies feiners de 8 a 14 hores. Temporada estiu, dissabtes de 9 a 13 h.
  • XHTML
  • WAI
  • CSS