L’Ajuntament instarà al Ministeri d’Educació a finançar la construcció de l’escoleta 0-3 anys

El Govern no té les competències en matèria d’Educació preescolar que hores d’ara correspon a l’Estat.
El Consistori disposa dels terrenys on s’ha d’ubicar la infraestructura escolar i només està pendent de trobar finançament.
L’Ajuntament de Ses Salines instarà la Ministeri d’Educació a trobar el finançament necessari per a la construcció de l’escoleta de 0 a 3 anys en el nucli de ses Salines.

Així ho va decidir el ple municipal per unanimitat de tots els grups polítics representats i donada la urgència i la necessitat immediata de construir aquesta infraestructura educativa d’interès general per als ciutadans.

Segons ha explicat el batle, Bernat Roig, a l’any 2016 es va formalitzar una permuta a favor de l’Ajuntament d’un terreny de 19.000 m2, situat a sòl rústic general situat al costat de les Escoles Noves, a la zona de sa Marina Gran, que seria destinada a la construcció d’una nova escoleta.

Per la seva part, la regidora d’Educació, Antònia Garcías, ha manifestat que “des de fa diverses legislatures, s’ha posat de manifest la necessitat imperiosa de construir una nova escoleta, donat que l’actual presenta deficiències insalvables que no permeten la seva adhesió a la xarxa d’escoletes de les Illes Balears, tal i com s’hi troba l’escoleta de la Colònia de Sant Jordi”.

L’Ajuntament va sol·licitar a la Conselleria d’Educació el finançament necessari per construir l’escoleta i adherir-se a la xarxa autonòmica, la qual cosa no és possible donat que el Govern no té les competències en matèria d’Educació de 0 a 3 anys.

El batle ha recalcat que, a més, s’està preparant la documentació necessària per modificar puntualment les Normes Subsidiàries i poder requalificar els terrenys de rústic general a sòl d’equipaments urbans.

“Per tant, ho tenim tot a punt per poder enllestir el projecte, només cal aconseguir el finançament per part de l’Estat”, diu Bernat Roig, que agraeix al conseller d’Educació, Martí March, “la bona disposició demostrada en tot moment i la ajuda oferta per garantir la consecució d’aquest projecte de construcció tan reivindicat i tan necessari per al nostre poble”.Bookmark and Share
  • Ajuntament de Ses Salines. Tots els drets reservats
  • Adreça: Plaça Major, 1 - 07640
  • CIF: P0705900I
  • Telèfon: (+34) 971 649 117
  • Fax: (+34)971649454
  • Horari general de registre a l'Ajuntament: Dies feiners: de 8 a 14.30 h, dissabtes de 8 a 13.15 h.
  • Centre Cívic: Dies feiners de 8 a 14 hores. Temporada estiu, dissabtes de 9 a 13 h.
  • XHTML
  • WAI
  • CSS