La Policia Local de ses Salines realitza un curs de primers auxilis

En cas d'emergència, la Policia Local és la primera en arribar al lloc dels fets i en començar a realitzar les maniobres de reanimació, si escau.
Els efectius han après tècniques de reanimació amb oxigen, així com l’ús i manteniment dels equips.
La Policia Local de ses Salines ha realitzat un curs de primers auxilis molt centrat en el maneig de l’equip de reanimació amb oxigen, donada la recent adquisició per part de l’Ajuntament de diversos equips d’aquestes característiques.

Segons ha explicat el batle de ses Salines, Bernat Roig, “consideram bàsica la formació als nostres efectius de Policia Local en termes de primers auxilis, perquè amb les primeres actuacions davant un accident o sinistre, se poden salvar vides”.

“Cal tenir en compte que en un cas d'emergència, la Policia Local és la primera a arribar al lloc dels fets (en un 99% dels casos), i a començar a realitzar les maniobres de reanimació, si escau”, comenta el batle.

El curs ha tractat de manera general com actuar en casos de cremades, hemorràgies, ennuegaments i altres emergències i, molt especialment, el maneig de l'equip de reanimació amb oxigen, el seu manteniment i la gran importància de tenir-lo com a part indispensable tant pel que fa als vehicles de Policia com en dependències municipals i públiques.

Bernat Roig ha recordat que “la població flotant es triplica en temporada turística, per això, disposar d'equips de primers auxilis i d'una formació adequada dels policies és evidentment necessari”.

Per la seva banda, el cap de Policia Local de ses Salines, Antoni Felani, ha comentat que “si bé tots els agents tenien una lleugera formació pel maneig d'aquests equips, no era la suficient per garantir una actuació correcta, d'aquí la importància d'aquest curs de formació”.

“Aquest curs era una reivindicació històrica dels components d'aquesta Policia Local que ve de lluny però que fins ara no s'ha realitzat”.

“En breu es té pensat realitzar un curs complet sobre la utilització del desfibril·lador, imprescindible també com a part de l'equip de dotació policial, incrementant la quantitat d'unitats existents en aquests moments”, conclou Felani.
Bookmark and Share
  • Ajuntament de Ses Salines. Tots els drets reservats
  • Adreça: Plaça Major, 1 - 07640
  • CIF: P0705900I
  • Telèfon: (+34) 971 649 117
  • Fax: (+34)971649454
  • Horari general de registre a l'Ajuntament: Dies feiners: de 8 a 14.30 h, dissabtes de 8 a 13.15 h.
  • Centre Cívic: Dies feiners de 8 a 14 hores. Temporada estiu, dissabtes de 9 a 13 h.
  • XHTML
  • WAI
  • CSS