L'Ajuntament de Ses Salines demana que el projecte de carretera entre ses Salines i la Colònia de Sant Jordi sigui prioritari

Aquest nou projecte és més reduït i suposa un impacte ambiental i visual menor.
Hi ha unanimitat política i ciutadana sobre la urgència de fer més segura aquesta transitada carretera.
Aquesta setmana ha tengut lloc una reunió entre el batle de ses Salines, Bernat Roig, i el Director Insular de Carreteres, Joan
Cifre, amb l’objectiu de valorar el nou projecte de carretera entre ses Salines i la Colònia de Sant Jordi. Des de la Direcció Insular de Carreteres s’han aprovat la majoria de peticions realitzades des del consistori i des d’altres associacions i particulars, les quals incideixen en la necessitat de millorar la seguretat d’aquesta via tan transitada.

En aquest nou projecte es redueix l’amplada de la carretera en 4 metres respecte a la primera proposta d’ampliació (de 16 passa a tenir-ne 12), i i s’hi inclou un passeig de 3,5 metres destinat a vianants i cicloturistes, la qual cosa suposa un menor impacte visual i ambiental. A l’espera de l’avaluació definitiva d’impacte ambiental del nou projecte, Bernat Roig ha afirmat que “el més important és que es garanteixi la seguretat a la gent, ja que actualment hi ha trams de carretera que no compleixen amb els mínims de seguretat establerts”.

El batle saliner ha afegit que “des del consistori demanam que sigui un projecte prioritari, ja que es tracta una carretera principal i molt transitada. És imprescindible. A Mallorca hi ha carreteres molt menys transitades i en millors condicions".

Abans, l’ampliació de la carretera afectava zones LIC i de la Xarxa Natura 2000, un fet que dificultava l’obtenció d’un informe favorable des de Medi Ambient. Ara que el nou projecte no afecta aquestes zones, des de l’Ajuntament consideren que hauria de ser més fàcil aconseguir tots els permisos necessaris i, en conseqüència, iniciar les obres el més aviat possible. A la darrera reunió sobre aquesta qüestió, a la qual va assistir-hi la Consellera de Territori Mercedes Garrido, es va preveure l’inici de les obres a finals de 2016 o principis de 2017, tan bon punt s’autoritzàs la inversió en el Consell de Ministres.

Existeix unanimitat ciutadana i política envers la urgència d’arreglar la carretera Ses Salines-Colònia de Sant Jordi, per la qual cosa des de l’Ajuntament recalquen la importància que sigui considerada com una prioritat i que es pugui dur a terme amb agilitat i rapidesa.

Bookmark and Share
  • Ajuntament de Ses Salines. Tots els drets reservats
  • Adreça: Plaça Major, 1 - 07640
  • CIF: P0705900I
  • Telèfon: (+34) 971 649 117
  • Fax: (+34)971649454
  • Horari general de registre a l'Ajuntament: Dies feiners: de 8 a 14.30 h, dissabtes de 8 a 13.15 h.
  • Centre Cívic: Dies feiners de 8 a 14 hores. Temporada estiu, dissabtes de 9 a 13 h.
  • XHTML
  • WAI
  • CSS