Ses Salines preveu obrir les portes del centre de dia en 2018

El Consistori ha solucionat, amb fons municipals, totes les deficiències que van impedir la seva inauguració.
L’Ajuntament ha presentat a l’IMAS tota la documentació per inaugurar el centre em més aviat possible.
L’Ajuntament de Ses Salines ha presentat davant l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), tota la documentació necessària per fer efectiva la inauguració del Centre de Dia de ses Salines.

De fet, segons comenta el batle de ses Salines, Bernat Roig, “fa dos anys que fem gestions per poder obrir les portes d’aquest centre, ben necessari per al municipi i que ha patit reiterades demores per mor dels canvis de la normativa vigent al respecte”.

Durant l’any 2016, l'IMAS va informar de deficiències que calia solucionar per poder obrir el centre malgrat es va acabar de construir el 2010. El problema sorgeix quan el 2015 va canviar la normativa, i això ha implicat que diversos canvis per adaptar el que ja hi havia fet a la normativa actual, a efectes d'obertura.

En aquest punt, cal destacar que els canvis “s'han realitzat amb personal i mitjans municipals”, comenta el batle, que explica que “una vegada acabats tots aquests aquets canvis, i després d'haver preparat tota la documentació, s'ha procedit a presentar-los a l'IMAS, perquè ens autoritzin la obertura del Centre”.

“A més, des de principis de legislatura, hem parlat amb la Consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, del concert de places de dependència, les quals es concretaran una vegada obtingut el vist i plau de l'IMAS”.

“Consideram que el servei que pot oferir el Centre de Dia serà molt bo per al municipi, a més que era un compromís electoral dins aquesta legislatura. Tot i que no ho sembli, ha estat costós arribar a aquest punt, però si es resol satisfactòriament tot l'esforç serà benvingut”, diu Roig.

Segons la regidora de Serveis Socials, Antònia Garcías, “es tracta d’una reivindicació històrica, una necessitat del poble pendent d’execució des de fa més d’una dècada”. “Esper que ens autoritzin aquest centre, on començaren les obres el 2006, i que ha estat tancat fins ara amb la consegüent degradació de les instal·lacions . Per als saliners i coloniers la obertura del centre de dia seria un desig fet realitat”.

Foto: Bernat Roig, batle de ses Salines; Antònia Garcías, regidora de Serveis Socials; Javier de Juan, vicepresident de l'IMAS; Regina Moll, directora insular d'Atenció a la Dependència; Angeles Fernández, tècnica IMAS.

Bookmark and Share
  • Ajuntament de Ses Salines. Tots els drets reservats
  • Adreça: Plaça Major, 1 - 07640
  • CIF: P0705900I
  • Telèfon: (+34) 971 649 117
  • Fax: (+34)971649454
  • Horari general de registre a l'Ajuntament: Dies feiners: de 8 a 14.30 h, dissabtes de 8 a 13.15 h.
  • Centre Cívic: Dies feiners de 8 a 14 hores. Temporada estiu, dissabtes de 9 a 13 h.
  • XHTML
  • WAI
  • CSS