Ses Salines signa la Carta de Jaén que implica la seva adhesió a la Xarxa espanyola Ruta dels Fenicis. Cultures del Mediterrani antic
Alhora ratifica la integració a la Xarxa espanyola de l’Itinerari Cultural del Consell d’Europa de la Ruta dels Fenicis’. Dia 9 d’octubre comença una nova expedició arqueològica al jaciment de Na Guardis (Colònia).
El batle de ses Salines, Bernat Roig, ha signat avui la Carta de Jaén, per la qual el municipi entra a formar part de la Xarxa espanyola de l'Itinerari Cultural del Consell d'Europa de la Ruta dels Fenicis, conjuntament amb el secretari tècnic de l‟Associació xarxa espanyola de la ruta dels fenicis, Manuel Peregrina.

La signatura ha tingut lloc a l‟Ajuntament amb la presència de la regidora de Turisme, Antònia Garcías; el president de l‟Associació hotelera de la Colònia de Sant Jordi, Pau Bonet; el co-director de les excavacions del jaciment de na Guardis, Ramón Martín i el gestor cultural del jaciment de sa Galera (Palma), Juan Miquel Morey.

Segons ha comentat Manuel Peregrina, les actuacions que desenvolupa la Xarxa espanyola de la ruta dels fenicis va encaminada a la creació d‟un circuit per a potenciar el turisme cultural i sostenible. De fet ja es realitzen viatges d‟autor que fan recorreguts per punts estratègics de Sicília o Palma. “No volem massificar el circuit, posam en valor el turisme sostenible que serveixi per a desestacionalitzar els llocs on s‟ubiquen els jaciments”.

Per la seva banda, el batle Bernat Roig, ha expressat la seva satisfacció per haver aconseguit l‟adhesió a la Ruta dels Fenicis, ja que “suposa un valor afegit al nostre municipi. Per una banda redescobrim el passat de la nostra terra, i per l‟altra el donam a conèixer a tothom que ens visiti. Tot plegat és molt positiu per a la cultura, per al turisme i per a l‟economia municipals”.

“Des de l‟Ajuntament de Ses Salines hem arribat a una simbiosi amb la Federació hotelera de la Colònia per atreure un turisme cultural i esportiu que pugui combatre la estacionalitat turística i difondre les possibilitats d‟esbarjo i esport que ofereix el municipi de ses Salines arreu del món”, ha comentat el batle.

En aquest sentit, el president hoteler, Pau Bonet, ha manifestat sentir-se “molt animat” amb aquesta signatura ja que “significa un atractiu potencial per atreure a un tipus de turisme cultural interessat en l‟arqueologia. “Un turisme que permet redescobrir ses Salines i tota la seva riquesa arqueològica que no és poca” ha dit Bonet.

L‟Associació hotelera de la Colònia de Sant Jordi du a terme el programa „Mallorca natural‟ que inclou informació i difusió de rutes de senderisme, ciclisme, de descobriment de flora i fauna autòctona especialment per al turisme ornitològic. “Ara, amb la compra del poblat talaiòtic de Els Antigors per part de l‟Ajuntament, i l‟adhesió a la ruta fenícia, podrem potenciar i publicitar una ruta arqueològica que permeti al visitant redescobrir ses Salines i tota la seva diversitat cultural, marina i paisatgística”.

Any fenici
L'Ajuntament va declarar 2018 com 'any fenici' i ha organitzat durant tot l‟any un seguit d'activitats per commemorar la ruta fenícia que passava per la Colònia i els vestigis d'aquesta civilització encara presents als nostres dies com és el jaciment de Na Guardis.

Així, en el marc de les festes de Sant Jordi, es va organitzar una regata amateur des del jaciment de Na Galera (Palma) fins a Na Guardis (Colònia), i que culminà amb un sopar solidari per recaptar fons per fer excavacions.

De fet, el pròxim dia 9 d‟octubre, s‟inicia un nou projecte d‟excavació a na Guardia que comptarà amb un equip de 8 arqueòlegs entre altres voluntaris.

Bookmark and Share
  • Ajuntament de Ses Salines. Tots els drets reservats
  • Adreça: Plaça Major, 1 - 07640
  • CIF: P0705900I
  • Telèfon: (+34) 971 649 117
  • Fax: (+34)971649454
  • Horari general de registre a l'Ajuntament: Dies feiners: de 8 a 14.30 h, dissabtes de 8 a 13.15 h.
  • Centre Cívic: Dies feiners de 8 a 14 hores. Temporada estiu, dissabtes de 9 a 13 h.
  • XHTML
  • WAI
  • CSS