L'Ajuntament de Ses Salines destina 60.000 euros a les obres de condicionament de la segona planta de l'edifici consistorial

12-Març-2021
L'equip de govern de Ses Salines continua amb el pla de modernització de la Casa Consistorial de la plaça Major.

En poc temps es posarà en marxa el projecte de millora de l'envoltant tèrmica de les dependències municipals de la segona planta. L'objectiu principal és habilitar una part de l'Ajuntament que està en desús pel mal estat que presenta. "La idea és rescatar aquesta zona i crear un lloc d'oficines per donar cabuda a diferents serveis municipals", ha explicat el Batle Juan Rodríguez.

El cost total de les millores puja a 60.958,41 €. Aquestes obres compten amb el finançament del Consell de Mallorca per l'acció dels Plans d'Acció per l'Energia Sostenible (PAES). Segons els tècnics municipals les feines poden durar uns sis mesos, aproximadament. "Dins el present any podrem disposar d'un espai modern i condicionat a la segona planta; el compromís és continuar amb les tasques de millora de l'edifici", ha explicat el tinent de batle d'Urbanisme, Jaume Mora.

La intervenció a la planta consistirà a la substitució de finestres i tancaments exteriors, per altres tancaments amb pont tèrmic. Es tracta d'onze finestres que comptaran amb un aïllament de tres càmeres. La planta no disposa de sistemes de climatització, de manera que per mantenir una temperatura de confort s'instal·larà una bomba de calor. En aquest cas s'aposta per un sistema eficient i de baix consum energètic.

Finalment es millorarà l'aïllament tèrmic dels murs exteriors. La feina consistirà en un extradossat realitzat amb placa de guix laminat amb una capa intermèdia on es disposarà un material amb una baixa transmitància calòrica com pot ser el poliuretà expandit. Pel que fa al sol, es col·locarà una tarima de fusta que permetrà reduir les pèrdues d'energia a través del sòl.

Altres millores

Cal recordar que aquesta no és la primera intervenció que s'ha fet recentment a l'edifici consistorial. Durant l'any passat, es varen dur a terme obres per arreglar la coberta, ja que estava en molt mal estat amb els seus conseqüents problemes de goteres cada vegada que plovia. I a la planta baixa es va habilitar l'antic quarter per recuperar la figura del policia de barri, una zona de reunions i un despatx d'atenció a la ciutadania de batlia. També s’ha repintat tota la façana i s’ha fet un tractament a les persianes i a tots els elements de fusta interiors i exteriors per tal de recuperar el color original i eliminar-hi la brutícia. “En general s’ha fet una rentada de cara, necessària, a tot l’edifici que ara llueix molt més”, ha comentat Rodríguez.